After 4 years then I realised that it was actually RE-SIT the exam. Not RESEAT! Haha. Ignore it. I am too lazy to correct the mistakes =P


01 August 2016

Alhamdulillah. Officially graduated. MD UKM 2016.

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Hai korang, budak pandai!

Hari ini, 1 Ogos 2016. Alhamdulillah. Aku lulus Professional Exam. Dengan ini, secara rasminya, aku dah grad. Terima kasih atas doa semua. Terima kasih kepada semua pensyarah yang tak jemu-jemu mendidik kami. Tahniah kepada 244 graduan daripada 254 calon. Kepada mereka yang tak berjaya, semoga dipermudahkan laluan mereka untuk 6 bulan akan datang.

5 tahun bukan satu tempoh yang singkat. Ramai cakap laluan ni susah, takde siapa cakap laluan ni senang. Terima kasih kepada mereka yang faham 'struggle' kami selama ni :)


Wajah-wajah gembira hari ini. Congratulation my batchmates! :)


Kalau nak mintak tolong korang semua doakan perjalanan aku selepas ni dipermudahkan jugak boleh tak? Terima kasih sebab sanggup baca blog ni. Semoga apa yang aku share kat sini bermanfaat untuk korang. May I become a good and safe doctor :)


 
Sincerely me,
MD UKM 2016.


11 comments:

Saya sapot blog ini said...

Waaaaah tahniah! Semoga jadi doktor cemerlang dunia akhirat...tapi kalau perjalanan medic akak dekat UKM dah habis, maknanya blog ni pun dah habis ke :C

kurakuraygslow said...

Terima kasih :)

Nampaknya begitulah. Tapi masih hutang entri Year 5 lagi setakat ni. So, buat masa ni tetap kena update blog jugak cuma sekarang belum ada masa yg sesuai :)

Anonymous said...

Tahniah Dr!

Lean Cheong said...

Hi congratz to u
I dapat ukm medic... Ada apa advice tak ahhah

kurakuraygslow said...

Lean Cheong: Thank you. There's a lot of advice *i think haha* as you read all posts :)

asyraaf hyisyam said...

Aslm kak, nk tye medic uia ok x?
Dr segi kualiti n pasaran kerja gitu...btw tahniah dh grad!! :)

kurakuraygslow said...

Asyraaf Hyisyam: Kebolehpasaran graduan setiap universiti adalah perkara yg sgt subjektif. Bergantung kat individu tu jugak dia ada multiple skills ke tak. Ke tau study je. Bukan bergantung kat uni :)

Abang akak graduan medic UIA. Kalau nak compare, medic UKM lebih cepat dapat kerja berbanding medic UIA tapi tu cerita tahun lepas. Tahun ni, sistem dah lain. Semua orang lambat dapat kerja termasuk UKM.

asyraaf hyisyam said...

Ohhh, thank u kak :)

25_ever said...

Akak, nak tanya kalau bilik hostel kita akan tukar setiap tahun lepas year 1 atau kita akan dpt bilik sama je

kurakuraygslow said...

Tak pasti kat KTDI2 macam mana. Kalau kat KTDI1, bila dah duduk bilik tu masa 3rd year, boleh stay kat situ sampai grad asalkan tak kena buang kolej.

25_ever said...

Ok, thank you akak:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails Related Posts with Thumbnails